5 Mayıs 2011 Perşembe

Converse Kullanım Klavuzu

Uzun zamandır masamda blogumda yazarım diye atmadığım ve sakladığım bi' kullanma klavuzu var. Buyrun beraber bakalım Converse Kullanma Klavuzuna.

Satın alacağınız ürünün sağ tekini sağ ayağınıza, sol tekini sol ayagınıza giymek suretiyle deneyiniz; İki elinizle dikkatle tutarak parmaklarınız öne gelecek şekilde 45 lik açıyla ayağınızı ayakkabının içine sokunuz. Numaralarını kontrol ediniz. (Bkz: Ayakabının altı)
Sıkan, acıtan, vuran ürünleri satın almayınız. Unutmayın, bi’ Converse sadece ayağınızı sıkabilir, canınızı sıkan mutlaka başka bi’ şeydir.
Kullanılmış ürünlerin degiştirilmeyceğini unutmayınız. (Sıkma, vurma vb. gibi sebepler) Sonuçta kendini kullanılmış hisseden bir ayakkabıyla kimse dolaşmak istemez.
Ayağın anatomik yapısı nedeniyle deri ürünlerde kırışıklıklar; keten süet derilerde yanlara dogru genişleme ayagın şekline göre normaldir. Ancak ayağınızın şekli normal degilse ayakkabınızda oluşabilecek açılmalar da anormal olacaktır. Buna alışmaya çalışınız.

BAKIM BİLGİLERİ VE UZUN ÖMÜRLÜ KULLANIM
Kirlenen deri ayakabılar nemli bezle silinmelidir, akşamdan suya basmanın bir faydası olmayacaktır. Islanmış ise kuru bezle silinmeli ve oda sıcaklıgında kurutulmalıdır. Keten ürünler soğuk suda elde yıkanmalıdır. Kırmızı converse’lerinizin pembe olmasını istemiyorsanız kesinlikle ağartıcı, parlatıcı gibi maddeler kulanılmamalı ve oda sıcaklıgında kurutmalısınız. Fırın işinizi görmez.

Keten ürünlerde renk solmasına neden olacak durumlar :

  • Romantik olacağım diye deniz kenarındaki yürüyüşlerinizi Converselerinizle yapmak
  • Ürünleri ıslak, nemli bırakmak ve güneş altında kurutmak.
Ayakkabının emmiş oldugu ter 24 saatte buharlaşır -biz denedik- Bu nedenle ayakkabının 1 gün arayla giyilmesi ayakkabının uzun ömürlü olmasını saglar. Bu size 2 Converse aldırmaya yönelik satış amaçlı bir madde gibi görünüyorsa da gerçekten asıl amacımız ayakabınızın ömrünü uzatabilmek.

GÜVENCE DEGİŞİM KAPSAMI
Ürün fonkisoynu ve üretim amacı dışında kullanılmamalıdır. Örnegin keten ve deri ürünleri yolda yürüyesiniz diye ürettik spor yapasınız diye degil. Ancak dekoratif olarak evinizde ve işyerinizde kullanabilirsiniz.
Sürtme ve çarpma gibi sebeplerden dolayı meydana gelebilcek yırtılma, açılma ve deformasyonlar üretim hatası olarak degerlendirilemez. Bu nedenle yürürken düşmemeye, çarpmamaya dikkat ediniz, alkollüyken giymeyiniz ayrıca topuklu kısımlarına basmayınız.
İçi astarlı ve astarsız ayakkabılar hakiki deriden imal edildigi için sağlınızı bozabilecek kimyasal katkılar içermez, yinede yenmemesi tavsiye olur . Derinin rengi ayaklara ve çoraplara çıkabilir; Ayakkabınızı çıkardıgınız halde hala Converslerinizle dolaşıyormuşsunuz hissi bu yüzdendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder