2 Mayıs 2011 Pazartesi

Dr. J ve Converse Çocuklarına Sahip Çıktı

NBA tarihinin en unutulmaz efsanelerinde Julius "Dr J" Erving ve Converse Atlanta'da tarihi Piedmont Parkı'nda bir tane tam bir tane de yarım saha açık hava basketbol sahası açtılar.

Atlanta'nın Fulton ve DeKalb bölgelerinde yer alan fakir mahallerinin okullarına ve amatör kulüplerine 5.000 basketbol topu bağışlayan Converse'in "Open Gym" projesi bugüne kadar Atlanta çevresinde 17.000 ve tüm ABD'de 50.000 çocuğun basketbol oynamasını ve basketbol eğitimi almasını sağladı.


Open Gym sahalarının açılışına Atlanta Belediye Başkanı Kasim Reed ve Belediye Meclisi Başkanı Ceaser Mitchell'da katıldı. Belediye Başkanı Reed, "Bu kadar çocuğa enerjilerini boşaltmak, doğru yerde doğru kişilerden basketbol eğitimi almak, ve becerilerini geliştirmek, yeteneklerini keşfetmek için böyle bir olanağı ve imkanı yaratanlara teşekkür ediyoruz. Atlanta şehrinin bu tür tesislere çok fazla ihtiyacı var. Çocuklarımızın takım oyununu öğrenmeleri, fiziksel olarak gelişmeleri ve çabuk hareket edip çabuk karar verme becerilerini geliştirmeleri için basketbol kadar doğru bir spor olamaz" dedi.

NBA'in efsane üçlükçülerinden Dale Ellis'da açılışa katıldı. Dr J açılışta yer alan çocuklarla uzun süre sohbet etti ve onlara hayat ve basketbol ile ilgili nasihatlerde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder