27 Temmuz 2011 Çarşamba

Converse’den 100. Yaşına Özel 100 Farklı RED Tasarımı

Bu sene yüzüncü yaşını kutlayan Converse, bu yıla özel olarak “Converse 1HUND(RED) Artists” projesi kapsamında 100 ayrı kişiye tasarlattığı RED koleksiyonu Türkiye’de satışa sundu.

AIDS’e karşı verilen mücadeleyi desteklemek amacıyla oluşturulan (RED)TM girişimi için Converse’in özel olarak ürettiği ayakkabılar Türkiye’de üçüncü sezonuna giriyor. 100 farklı tasarımcı tarafından yorumlanan RED koleksiyonu, 100. yıl nedeniyle hayata geçirilen “Converse 1HUND(RED) Artists” projesi kapsamında hazırlandı.

Bu özel koleksiyonda yer alan 100 RED ürününün tasarımcıları arasında; Hummer ve Cadillac markaları için unutulmaz reklamlar hazırlayan ünlü reklamcı Gary Koepke, moda tasarımcısı Dr. Romanelli, skate-board şampiyonu Harley Carrera, şarkı sözü yazarı Jeremyville ve sanatçı Lisa Dejohn gibi isimler de yer alıyor. 100 farklı tasarımcının “100” figürünü ve (RED)TM girişimini yorumladığı koleksiyon bu sezon Converse severler ile buluşacak.

“Converse 1HUND(RED) Artists” projesi kapsamında hazırlanan RED koleksiyonunun her bir modeli, arkasında belirgin özellik taşıyan hikayeler barındırıyor. İlginç hikayeleri bulunan ürünler arasında dikkat çeken modellerden biri, Steven Monti’nin çocuklarından ve kendi çocukluk anılarından esinlenerek tasarladığı “100 insan” isimli ayakkabı. Katlanmış kağıttan kesilerek oluşturulan ve açıldığında el ele tutuşmuş çocukların yer aldığı çocukluk oyununu tasarımına yansıtan Monti, böylece umutlarının daha da arttığını ifade ediyor. Kendi tasarım yaklaşımını “kes ve yapıştır” olarak tanımlayan Dr. Romanelli ise tasarımında, iyileşme sürecini ve umudu tasvir etmek için yara bandı görseli kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder