15 Ağustos 2011 Pazartesi

Converse to the City

Bu seneden itibaren yeni bir müzik festivalimiz daha olacağa benziyor. Converse’in sponsorluğunda düzenlenecek Converse to the City, umarım sürekli hale gelir.

Aslında pek benim zevkime hitap etmeyen bir festival olacağa benziyor; ama Türkiye’de müziğin, konser ve festival kültürünün gelişmesine katkısı olacak her türlü hareket bu sayfada her zaman destek bulacaktır.

Zevkime pek hitap etmeyecek; çünkü mainstream’den uzak indie ve alternatif karakterli bir festival olacak. Daha doğrusu bu seneki kadronun söylediği bu. Bu arada, “indie” ve “alternatif”i bağımsız, mainstream’e mesafeli müzik türlerinin hepsini kucaklayacak bir anlamda kullanıyorum.

Converse to the City, SantralIstanbul’da yapılacak. Bu seneki kadrosunda Mick Harvey, The Pains of Being Pure at Heart, Here We Go Magic, Moon Duo, Six Organs of Admittance, Prince Rama, Replikas, Büyük Ev Ablukada, Manner ve Kim ki o gibi isimler olacak.

Gitmem; ama bu tür müzikten hoşlananlar kaçırmasınlar. Haziran’ın tatlı sıcağı, SantralIstanbul’un çimleri üzerinde yayılma ve müzik birleşince kulağa çok iyi gelen bir formül çıkıyor ortaya.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder