23 Mayıs 2011 Pazartesi

Converse Temizliği Nasıl Olur?

Converse pahalı bir ayakkabı da olsa, temiz kullanıldığında ömrü yeterince uzun oluyor. Onun için dolaylı olarak düşünüldüğünden pek pahalı bir ayakkabı değil. Temiz kullanıldığında demişken Converselerimi nasıl temizlediği anlatmaya başlayayım.

Öncelikle Converse’in bağcıkları sökülür, daha sonra ayakkabı ya da kıyafet fırçası ile kumaş olan kısım güzelce fırçalanır ve üzerinde toz bırakılmaz. Kanvas kumaş olduğu için tozu hemen dışarı verir, onun için bu aşama kolaydır.

İkinci aşama ayakkabının plastik kısmını temizlemekten geçer. Bunun için en uygun olan araç kolonyalı mendildir. Bastırılarak temizlenirse plastik kısım ilk günkü halini alır ve temizliğin işe yaradığı gözükmeye başlar. Çünkü en çok kirlenen ikinci kısım bu plastik bölümdür.

En çok kirlenen kısım ise bağcıklardır. Bağcıkları temizlemenin en iyi yolu, kaynak suyu ile çamaşır suyu içine atıp bekletmektir. Bağcıkları yaklaşık 1-2 saat bekletiyorum, kuruması için de 1 gün geçiyor.

Bağcıklarda kar beyaz olduktan sonra Converselere takılır ve ayakkabılar ilk günkü temizliğine geri döner.

Çamaşır makinesinden yıkamayı tercih eden tipler yok değil aslında. Ben çamaşır makinesinde Converselerimi yıkamam, yıkayanı da sevmem! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder