20 Mayıs 2011 Cuma

Geçmişten Bugüne Converse!

Converse tutkunları: Converse’in tarihçesini biliyor musunuz?

1908 yılında, Marquis M. Converse, Massachusetts’ta Converse Kauçuk Ayakkabı Şirketi’ni açtı. 1910′da, Converse günde 4,000 ayakkabı üretiyordu. Şirketin dönüm noktası, 1917′de Converse All-Star basketbol ayakkabıları üretilince gerçekleşti. 1921 yılında, Chuck Taylor adlı bir basketbol oyuncusu Converse’e ayaklarının çok ağrıdığı gerekçesiyle şikayette bulundu.Converse de ona bir iş verdi. Bir satıcı ve elçi olarak çalıştı ve ayakkabıları Birleşik Devletler’in dört bir yanında tanıttı. 1923 yılında, All Star damgasına Taylor’ın da imzası eklendi.

Converse aynı zamanda tamamı Afro Amerikan oyunculardan oluşan ilk basketbol takımı New York Renaissance’a da ayakkabı üretmiştir.

1941 yılında ABD 2. Dünya Savaşı’na girince, Converse pilotlar ve askerler için çizme, bot, ceket, kauçuk ayakkabı gibi özel giysi üretimine hız verdi.

1950′li ve 60′lı yıllardan 1970′lere dek; Nike, Adidas, Reebok gibi yeni çeşit ve modelleri satışa sunan güçlü rakipler karşısında diğer pek çok firma gibi Converse de pazar payının büyük bir kısmını kaybetti. NBA oyuncularının uzun yıllar boyunca severek giyecekleri basketbol ayakkabılarını üretmeye başlamasıyla, Converse’in toparlanması da gecikmedi.

Bugün Converse, en çok tercih edilen spor ayakkabı markalarının başında geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder