9 Ağustos 2011 Salı

Türk Gençliğinin Ayakkabı Markası: Converse!

Converse, 20. yüzyılın başlarında kurulan bir Amerikan ayakkabı üreticisidir. Özellikle gençler bu markaya ilgi gösterirken 7’de 70’e herkesin ayağında görmek mümkündür.

Converse ayakkabı şirketi, üretime kauçuk ayakkabı şirketi olarak başlamıştır. Sonra, şirket oldukça popüler olan bir tenis ayakkabısı modeli üretmiştir. 1917 yılında ise, All-Star üretimine başlanmış, Chuck Taylor'ın imzası da eklenince "Chuck Taylor" All Star basketbol ayakkabıları dünya çapında ün kazanmıştır. 1966 yılında, Converse temel siyah-beyaz Chuck Taylor All Star basketbol ayakkabısı modelinin farklı renklerde üretimine de başlamıştır.



EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ RAHATLIĞI
Converse ayakkabıların en önemli özelliklerinden biri de giydikçe ayağın şeklini almasıdır. Bu özellik insanlar tarafından benimsenmiş ve tercih edilmesine büyük katkı sağlamıştır.

DÜNYA ÇAPINDA YILDIZLAR CONVERSE GİYİYOR
NBA'de,Converse sıklıkla Dwyane Wade, Jason Williams, Chris Quinn, Udonis Haslem, Maurice Evans,Orien Greene,Andre Miller,Jameer Nelson,Kirk Hinrich,Steve Nash, Amare Stoudamire, Sam Cassell,Vladimir Radmanovic ve tarafından desteklenmiş ve giyilmiştir.

1980'lerin başında, Converse Chuck Taylor modelleri için bir kampanya düzenledi. Reklamlarda "They're everywhere (Onlar her yerde!)" diyen Larry Bird, Julius Erving, ve Magic Johnson da kampanya da yer aldılar.

Michael Jordan, Kuzey Karolina Üniversitesi'nin basketbol takımındayken de, Birleşik Devletler'in 1984 yılındaki Olimpiyatlarda temsilcisiyken de Converse giymiştir..

Nirvana’nın solisti Kurt Cobain ve Jackass'ın yaratıcısı olan Johnny Knoxville de Converse giymektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder